REKLAM ALANI
REKLAM ALANI

Site Rengi

ÇALIŞKAN OKUL

2. SINIF HAYAT BİLGİSİ – OKULUMUZDA HAYAT

 
     

OKULUMUZDA HAYAT TESTİNİ İNDİRMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

1.Arkadaşlar, geçen yıl okula başladığınız zamanla bugünü karşılaştıralım. Bu karşılaştırmada, kendinizde değişiklikler olduğunu görürsünüz.

Büyüdükçe hangi fiziksel özelliğimiz değişmez?

A) Boyumuz 
B) Kilomuz 
C) Göz rengimiz

 

2.Sinan: “Benim kardeşim,kısa boylu,kahverengi saçlı bir kız çocuğudur.”   
Buna göre Sinan’ın kardeşi kim olabilir? 
 3.                          R İ H A T A
Yukarıdaki kutucuklarda okulumuza ait hangi araç gereç gizlenmiştir?

 

4.Grup çalışmaları sırasında davranışlarınızı kontrol edebilmelisiniz.

Yukarıdaki cümlede grup çalışması için hangi değerin öneminden bahsedilmektedir?
A) Adalet 
B) Sorumluluk 
C) Öz denetim

5.  -Sabırlı olmak
 -Yardımsever olmak
-Uzun boylu olmak
Yukarıdakilerden kaç tanesi grup çalışmalarında önem verilmesi gereken değerlerdendir?
A) 1
B) 2
C) 3

 

6. Harçlıklarımızın tamamını harcamamalı, bir bölümüyle …………….
Yukarıdaki cümle hangisiyle tamamlanabilir?
A) Birikim yapmalıyız.
B) Eve ekmek almalıyız.
C) Alışveriş yapmalıyız.

7. Her oyunun bazı kuralları vardır. Bu kurallara uymalı, kuralları kendi isteğimize göre değiştirmeye çalışmamalıyız.
Aşağıdakilerden hangisi okulda arkadaşlarımızla oyun oynarken uymamız gereken kurallardandır?
A) Bireysel farklılıklara saygılı olmalıyız.
B) Oyunu kaybedersek öfkelenmeliyiz.
C) Oyunda kaba konuşmalıyız.

8.1.Boşa akan musluğu kapatmak.
   2.Sıramızın üzerine resim yapmak.
   3.Yere tükürmemek.

Yukarıdaki davranışlardan hangisi yanlıştır?
A) 1
B) 2
C) 3

9. Aşağıdakilerden hangisi bir sınıf kuralı olabilir?
A) Yüksek sesle konuşmamak.
B) Sınıfta koşmak.
C) Sınıfta top oynamak.

10. Okulumuzdaki kaynakları kullanırken tasarrufa özen göstermemiz gerekir. Elektrik, su, temizlik malzemeleri, okulumuzdaki kaynaklardır.
Aşağıdakilerden hangisi bununla ilgilidir?
A) Okuldaki lambaları gereksiz yere yakmamalıyız.
B) Okula geç kalmamalıyız.
C) Koridorda koşmamalıyız.

                Testin Çözüm Videosu: 
 

 

ÇÖZÜMLER:

 
1.  Doğru cevap C seçeneği yani GÖZ RENGİ olacaktır.
2.  Doğru cevap B seçeneği yani kısa boylu,kahverengi saçlı bir kız çocuğu olacaktır.
3.  Doğru cevap C seçeneği yani HARİTA olacaktır.
4.  Doğru cevap C seçeneği yani ÖZ DENETİM olacaktır.
5.  Doğru cevap C seçeneği yani “sabırlı olmak ile yardımsever olmak üzere 2 olacaktır.
6.  Doğru cevap A seçeneği yani BİRİKİM YAPMALIYIZ olacaktır.
7.  Doğru cevap A seçeneği yani Bireysel farklılıklara saygılı olmalıyız olacaktır.

8.  Doğru cevap B seçeneği yani Sıramızın üzerine resim yapmak olacaktır.
9.  Doğru cevap A seçeneği yani YÜKSEK SESLE KONUŞMAMAK olacaktır.
10.  Doğru cevap A seçeneği yani Okuldaki lambaları gereksiz yere yakmamalıyız olacaktır.

YouTube Kanalımıza Abone Olmayı Unutmayın: 
ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN.  
REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ