3. SINIF TÜRKÇE DERSİ 2. DÖNEM DENEME SINAVI

3. SINIF TÜRKÇE DERSİ 2. DÖNEM DENEME SINAVI

 3. SINIF TÜRKÇE DENEME SINAVINI TESTİNİ İNDİRMEK İÇİN BURAYA TIKLA

 

3. ve 4. Sınıflar açısında bu konuyu değerlendirecek olursak kitap okuma alışkanlığı kazanmış bir sınıf işimizi oldukça kolaylaştıracaktır. Birinci sınıfta soyut gibi algılanan Noktalama işaretleri yeterince somutlaşarak hayatımızda nitelikli bir yer edinmiştir. O kadar özümsenmiştir ki yazı hayatımızı zengileştirdiği bilincine ulaşan öğrenciler belki de yazma zevkinin büyülü dünyasında kapılacaklar yeni şeyler yazmak için üretmek için olumlu güdüleneceklerdir.

Bu seviyede bir sınıfa ulaşan öğretmenler çok şanslılardır ki, okul onlar için eğitim kurumundan öte tatillerde bile “Okul açılsa da öğrencilerimle zevkli ve rengarenk ders yapsam , bilginin büyülü dünyasındaki ışığı kucaklasam.” heyecanını kapılırlar ki bu ruh hali kaçınılmazdır.

Noktalama işaretleri ile ilgili sosyal medyadaki eğitim videolarını incelediğimizde belirli bir standartta olduklarını göreceğiz. Anlatılan noktalama işaretinin tanımı ve bol örnekle konunun anlaşılması için hazırlanmış sunumlar…Bu konuda yeterince çalışma yapıldığını gözlemlediğimiz için değerlendirme test mantığında mini testlerin öğrencilerimize daha yarlı olacağını düşündüm. Örneği olmayan bir anlatım tarzı oluşturma fikri oluşursa zihnimizde bu nadide ve çok özel konuya öğrencilerimizin dünyalarını dokunma fırsatını değerlendirmekten mutluluk duyacağımız da belirtmek isterim. Az evvel ifade etmek istediğim gibi yapılmayanı yapmaya çalışmak, var olan yöntem ve tekniklerden ziyade özgünlük ilkesiyle yeni şeyler üretmek her zaman en büyük ölçütüm olmuştur. Daha yolun çok başında olduğumuz için kendimizi zamana test edilmeye bırakacağız. Başarırsak ne ala, başaramazsak eyvallah. Biz denedik olmadı, bir de siz deneyin deriz. Geldiğimiz seviyeyi ve birikimi de bizden sonrakilere hiç çekinmeden ve kaygıya düşmeden gönül rahatlığıyla veririz.

Günümüz eğitim dünyası açısından noktalama işaretlerini değerlendirecek olursam maalesef yazım kurallarındaki dikkatsizliğimiz bu konuda da kendini ciddi bir eksiklik olarak belli etmektedir. Benim endişe duyduğum bir konu var. O da şu ki : bir 10 yıl öncesine kadar bilgiye ulaşmak daha kolay ve zengin, renkli onlarca materyal varken bilinç seviyesi düşük, Türkçeye duyarsız böyle bir nesil nasıl olabiliyor. Gerçekten anlam vermekte zorlanıyorum. Öğretmenlerimizin de öz eleştiri yapması lazım tabi ki ama ben burada büyük sorumluluğu kontrolsüz teknoloji kullanımını getirdiği anlama ve okuma becerisinin gerilemesine bağlıyorum.

REKLAM ALANI

Bununla beraber ailedeki sağlıksız iletişimin payının olduğunu düşünüyorum. Dil canlı bir varlık ise eğer, insan da doğar doğmaz bu dile gereken saygıyı ve ilgiyi göstermelidir, Dil iletişim ile dış ve yeni dünyayı tanımamızdaki en öneli araçtır. Bir düşünün. Dil olmazsa nasıl yaşardık? Hayvan ne farkımız kalabilirdi? Tabi bilemiyorum hayvanların da kendilerine göre bir iletişim dilleri olabilir. Ama konuşmanın sağlıklı iletişimin hayat kalitemizi nasıl arttırdığı da yadsınamaz bir gerçektir.

YOUTUBE / ÇALIŞKAN OKUL 
kanalımıza abone olmayı unutmayın!.. 
Abone olmak için tıklayın:  youtube.com/c/ÇalışkanOkul
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ