Site Rengi

ÇALIŞKAN OKUL

İLKÖĞRETİM HAFTASI ŞİİRLERİ VE SÖZLERİ

Caliskan Okul

Yeni okul zili videosunu indirmek için tıklayın.

Yeni okul zilini mp3 olarak indirmek için tıklayın.

İlköğretim Haftası şiirlerini pdf olarak indirmek için tıklayın
İlköğretim Haftası şiirlerini indirmek için resmi  ya da burayı tıklayın.
İlköğretim Haftası Şiirleri Özel Videomuz:

 
 

İlköğretim Haftası sözlerini indirmek için burayı tıklayın.
İlköğretim Haftası Sözleri Özel  Videomuz:




İlköğretim Haftası etkinlikleri son yıllarda en gözde haftalardan biri oldu gerçekten. Yeni nesil öğretmenlerimiz bu konuda ciddi ve orijinal çalışmalar yapıyorlar. Özellikle 1. Sınıfa yeni başlayan öğrencilerimizin okula olan adaptasyon sürecini kolaylaştırma adına bu renkli hafta vesilesiyle oldukça kolaylaşıyor. İlköğretim haftası eğitimin önemini toplumsal anlamda kutlanabildiği ülkenin eğitim seviyesini büyük katkıda bulunmak için harika bir fırsattır. İçi dolu dolu yapılacak kutlama törenleri ülkenin en ücra köşelerine de ulaşarak toplumun eğitim anlayışı en üst seviyelere çıkarılmalıdır. Henüz gelişmiş ülkeler kategorisine giremediğimize göre eğitim seviyemizi yükseltme adına alacağımız çok yol olduğunu söyleyebiliriz.

Bu hafta vesilesiyle her yıl eylül ayı eğitimi anlatma seferberliğinin ayı olmalıdır. Yıl boyunca ciddi hazırlıklar yapılmalı nitelikli programlar oluşturulmalı etkili sunum ve anlatımlarla eğitime ihtiyacı olan kesimlerimize ilk fırsatta ulaşmalıyız. Belki okuma yazma oranı cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesinde. Ama görüyoruz ki eğitim okuma yazma öğrenmekten öğretmekten ibaret değil. Temel seviyede okuma-yazma öğrenmiş tabakada dahi maalesef eğitim seviyesinin ilerletilmeyip yerinde saymasında dolayı anlama ve anlatma sorunları olduğunu gözlemlemekteyiz. Bununla doğru orantılı olarak iletişim kazaları da sık sık yaşanabilmektedir. Aslında bu durumdan kaçınılıyor mu yoksa talep olmadığı için yetkili kurumlarca öğrenme ortamı mı hazırlanamıyor onu tam bilemiyorum ama şu bir gerçek ki okumayan toplum cahil kalmaya ve gelişmemeye mahkumdur. Okuma- yazma becerisi temel seviyede kalmış kişilerin günlük gazete dilini okuma oranları bile yok denecek kadar azdır. Durum böyle olunca kelime haznesi dar bir Türkçe sosyal hayatım kalitesini de düşürmektedir.

Halk eğitim merkezleri bu bağlamda önemli bir boşluğu doldurmaktalar. Nitelikli programlar ve esnek zaman dilimlerinde sunulan öğretim faaliyetleri halk için bulunmaz bir fırsattır. Günlük hayatın koşturmasında eğitimden uzaklaşan toplum, çalışma saatleri dışında içinde okuma sevgisi olduğu sürece bu kurslardan yararlanarak çağı yakalama adına önemli bir adım atmış olacaktır.

İlköğretim insan hakları bildirisinde bile dünyaya haykırılmış çok kutsal bir kavramdır. ( Bu konuyu apayrı mir makalede derinlemesine tartışmak ve genişçe yazmak istiyorum)

İlköğretim haftasına paralel olarak şu konuya da değinmek istiyorum: Okul öncesi eğitimin zorunlu olması bunun ilköğretime hazırlığı açısında öneminin kavratılması.

Bence okul öncesi eğitim de ilköğretimin temel bir parçasıdır. Bir eğitimci olarak okuma yazma olgunluğuna ulaşmış bir çocuğun ilköğretim öncesi aldığı eğitim 1. Sınıftaki sancılı süreçteki hızlı bir şekilde atlatmasına olumlu bir katkısının olduğu inkar edilemez bir gerçektir. Bu bağlamda elde bilimsel veriler de var iken, ekonomik olarak da yeterli ve belli bir seviyede olan ülkemiz bu konudaki çalışmalarına ağırlık vermelidir. Bir çok eğitim projesinde bu önemli gerekliliği öncelikli gündemlerine almalıdır.

Ağaç yaş iken eğilir, bu sorunumuzu açıklayan en güzel atasözlerinden biridir. Özellikle doğu ile batı arasındaki eğitim çıktıları farkı her geçen yıl açılmaktadır. Bu büyüme eğitim sistemimizin geleceği hakkında kaygı vericidir. Gerekli önlemler alınmadığı sürece de bu fark daha açılacak eğitimin kanayan yaraları daha da derinleşecektir.

Bu tip sorunların çözümünde eğitimin en öndeki temsilcileri olan öğretmenlerle iş birliği yapılmalıdır. Onların değerli görüşleri sıradan görüşler değildir. Yıllarca biriken emekler ve tecrübeler altın değerindeki bilgileri barındıran kitaplar dolusu kütüphaneye eştir. Ama maalesef eğitim sistemimize yön verenler, şekillendirenler bu harika kazanımları görmezden geliyor. Göremiyorlar demek isterdim ama kendi tecrübelerimle sabittir ki görmüyorlar. Anlam veremediğim bu durum mesleki kaygımı direkt etkilemektedir. Bir sınıf öğretimini olarak bir kısım tecrübelerden edindiğim izlenimler bu şekildedir. Ama biliyorum ki benim gözlemlerinden daha olumsuz ve çetin şartlarda eğitime değer katmaya çalışan dostlarımda kim bilir ne hikayeler ne tecrübeler ve de ne çözümler vardır. Keşke onlara da kulak verilse. En azından yılda bir kere ilgili kurumlarca görüşleri ve çözüm önerileri alınsa.

Bakın burası çok önemli. Öğretmen şikayet ederek topu kurumlara atmıyor. Çözüm önerileri de sunuyor. Bu bile kavransa güzel ülkemizin kendine özgü bir eğitim sisteminin oluşturulması için yeterlidir. Aydınlık bir gelecek görmek dileğiyle.

Toplumumuzda eğitim sosyal hayatta önemli bir süreçtir. Eğitimin sınırı ve yaşı yoktur. Bu yönüyle bu hafta tüm toplum tarafından kucaklanmaktadır. Bu rengarenk kutlamalara en güzel 10 ilköğretim haftası şiiriyle destek oluyor ve biz de bu harika haftanın nice eğitime susamış gönüllere ulaşması için dileklerde bulunuyoruz. Şiirlerimize ek olarak da panolarımızı şenlendirmek için hazırladığımız tamamen özgün tasarımlı güzel sözleri sizlerle paylaşıyoruz.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ