RİTMİK SAYMALAR
İlkokul birinci sınıftan itibaren ise birer ritmik sayma, ikişer ritmik sayma beşer ritmik sayma ve 10 ar ritmik sayma kazanımları olarak; ikinci sınıfta 1’er, 2’şer, 3’er, 4’er, 5’er, 10’ar ritmik sayma, üçüncü sınıftan itibaren de 1’ler, 2’şer, 3’er, 4’er, 5’er, 6’şar, 7’şer, 8’er, 9’ar, 10’ar ritmik sayma matematik dersindeki yerini alıyor.
En başlarda karmaşık ve zor gibi görünen bu konuyu öğrenmek aslında göründüğü kadar zor değil.
Bol etkinlik ve alıştırma ile kısa sürede bu konunun öğrenmesi başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilir. İnternet ortamında video sayısı oldukça fazla. Bu konuda seçici olmak önemli. İlgili video gerçekten ihtiyacımız olan kazanımı karşılıyor mu. Özellikle ilkokul 1. sınıf seviyesine 6’şar ritmik sayma videosu seyrettirmek kafasının oldukça karışmasına ve matematik dersinden soğumasına neden olabilir. Bundan dolayı basitten zora, kolaydan zora prensipleri çerçevesinde bilinçli bir şekilde bu eğitim videolarını çocuklarımıza sunmalıyız.
Ritmik Saymalar öğretiminde önemli bir maddede de bu konuyu öğrenciye hissettirme çerçevesinde somut bir yaşantı atmosferi oluşturmak öğrenme sürecini hızlandıracak ve öğretim kolaylaşacaktır. Örneğin basit bir öneri olarak, daire kağıtlar kesilip üzerine 2, 4, 6, 8, 10 gibi ritmik sayma sayıları yazılıp boyama etkinliği ile de süslenerek eğlenceli bir faaliyet gerçekleştirilebilir. Bunlar gibi bir sürü örnekler de internet ortamında bulmak mümkün. Şartlarımız müsade ederse de ilerleyen yıllarda bu konuda daha geniş çalışmalar sizlere sunmak istiyoruz.
Sitemizde yararlı olabilecek diğer çalışmalarımıza da göz atmayı, yorumlar yapmayı unutmayın lütfen. 😊🙏🏻 Ayrıca buradaki tüm çalışmalarımız video versiyonuna youtube kanalımızdan da ulaşabileceğiniz hatırlatmak isteriz. Her türlü öneriye, eleştiri açığız. Eğitime dair düşüncelerinizi bizler de paylaşmanız bizi sevindirecektir.
YOUTUBE / ÇALIŞKAN OKUL
kanalımıza abone olmayı unutmayın!..