1. SINIF MATEMATİK – SAATLERİ OKUMA VE SAAT BİLMECELERİ

1. SINIF MATEMATİK – SAATLERİ OKUMA VE SAAT BİLMECELERİ

1. SINIF SAATLERİ OKUMA ETKİNLİĞİ ve SAAT BİLMECELERİ


 

Merhaba Çocuklar,

Bu videomuzda “Tam ve Yarım Saatler” ‘i öğreniyoruz. Saatlerin okunuşlarını ifade ederken dijtal saatlerdeki saat göstergelerini de gözlemliyoruz:
-01.00, 01.30,
-02.00, 02.30,
-03.00, 03.30,
-04.00, 04.30,
-05.00, 05.30,
-06.00, 06.30,
-07.00, 07.30
-08.00, 08.30
-09.00, 09.30
-10.00, 10.30
-11.00, 11.30
-12.00, 12.30 

olmak üzere 24 saat ifadesi videoda yer almakta.
-Çalışkan Öğrenci, Çalışkan Öğretmen’e “Saat kaç?” sorusunu yöneltiyor ve bütün saatleri öğreniyor. -Haydi, siz de bize katılın beraber öğrenelim.

Ve videonun sonunda 3 sürpriz bilmece sizleri bekliyor.Her bilmecede 10 saniye süreniz var.Bakalım bilebilecek misiniz?

REKLAM ALANI

Haydi o zaman,hepinize iyi seyirler,iyi dersler.

 
– VİDEODA 1. SINIF KAZANIMI, 2. SINIF KAZANIMI, 3. SINIF KAZANIMI MEVCUTTUR.

Çalışkan Öğretmenin Notu:

Sevgili çocuklar, değerli öğretmenler ve sayın veliler.
Eğitimde başarıyı etkileyen en önemli faktörlerin başında şüphesi zaman yönetimi geliyor. İyi bir zaman yönetimi, nitelikli ve verimli planları ve de başarıyı getirir. geleceğimizin biricik teminatı kıymetli çocuklarımıza bu alışkanlığı kazandırmanın ilk aşaması saatleri anlama ve kavramadır. Bu hayati kazanımla ilk olarak birinci sınıfımızda ciddi bir şekilde ilgileniyoruz. İleriki sınıf seviyelerinde ise giderek olgunlaşan ve oyun çağından uzaklaşan öğrenciler kitap okuma , ders çalışma ve diğer sosyal etkinlikleri de planlarına daha geniş bir biçimde yer almaya başlayacaklar. Ve bu noktada sosyal hayatı ve okuldaki ders başarısını uyumlu bir şekilde sürdürme adına plan yapma eylemiyle daha yakından ilgileneceklerdir. İşte bu süreçteki rehberliğimiz çok önemlidir. Ağacın yaş iken eğildiğin farkında olan aile ve eğitimciler olarak planlamayı hayatın bir parçası haline getirmek için küçük yaşlarda bu önemli kazanımı verebilmek için daha üstün bir gayret ile çaba içerisinde olmalıyız.

Çocuğumuza ilkokul hayatında kazandıracağımız bu davranış gelecekte başarısının temellerini oluşturacaktır. Bu güven ile de kurulan hayaller ve fikirler çok daha güzel olacaktır.

Bu süreç çok iyi programlanmalıdır.  İlkokuldaki her sınıf seviyesi kazanımları ayrı ayrı çocuğun gelişimsel dönemleri göz önünde bulundurularak oluşturulmalıdır. Bireysel farklılıklar ve sınıfın bilişsel ve hazırbulunuşluk seviyeleri mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Hatta mümkünse bu konuda aylık değerlendirmeler yapılarak bir sonraki kazanımlara geçiş süreci hızlandırılabilir ya da geçmişte sorun olunduğu düşünülen kazanım ve hedef davranışların üzerinde biraz daha uzun süre durulabilir. Önemli olan şudur ki tam öğrenme modeli çerçevesinde bir davranış tam olarak öğrencilere yerleşmeden diğer kazanımlara geçilmemelidir, Çünkü disiplin mekanizmasının en iyi bir şekilde yönetilmesi gerek hassas bir davranış kazandırmaya çalışıyoruz. 

YouTube Kanalımıza Abone Olmayı Unutmayın: 
ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN.  

                          

 
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ