Site Rengi

ÇALIŞKAN OKUL

CUMHURİYET BAYRAMI ŞİİRLERİ

Caliskan Okul

 

Cumhuriyet Bayramı şiirlerini indirmek için tıklayın

Cumhuriyet Bayramı Şiirleri Özel Videomuz:


KIYMETİNİ BİLEMEDİĞİMİZ CUMHURİYET

  Yüzüncü yıla yaklaşırken yıllara meydan okuyan bu cüzide kavramın hakkını vermemiz gerekir. Taşıdığı değerin ağırlığı ölçüsünde eğitim ve öğretime bakan yönüyle de manevi bir nesil yetiştirmede önemli bir kavramdır. Öncelikle biz eğitimciler ve aileler cumhuriyeti çok iyi anlamak için üstün bir çaba göstermeliyiz. Nitekim bizlerin omzundaki büyük bir mesuliyet bulunmaktadır. Ve bu kutsal vazife Kurtuluş Savaşı’nda tarihe altın harflerle yazılan olağanüstü mücadele eden o zamanın kahramanları tarafından omzumuza yüklenmiştir. Ne mutlu cumhuriyeti hakkıyla yaşayana, anlatana.

  Bu sene de büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Yediden yetmişe her geçen yıl heyecanımız tazeleniyor. Stadyumlara sığmıyor sokaklara taşıyoruz. En güzel tarafı da geleceğimizin biricik emanetçileri çocuklarımız vatan ve millet sevgisiyle yoğrulmuş, büyük bir özveriyle taşıyorlar bu meşaleyi.

  Cumhuriyetin her yaşta hissettirdikleri farklıdır. Özellikle dönem dönem çeşitli sıkıntılara maruz kalmış büyüklerimiz cumhuriyeti daha çok sahipleniyorlar. Daha bir sıkı sıkı sarılıyorlar ve ailelerine, gençlerine bu konudaki tembihlerini her fırsatta yeniliyorlar. Haklıdırlar da. Bu durum “Gençliğe Hitabe’de özetlenmiş zaten. Cennet vatanımızda gözü olan hainler bu kötü rüyalarından vazgeçmeden kirli oyunlarını sürdürmektedirler. Bu bitmeyen rüyanın bilincinde olan büyüklerimiz gelecek adına da “Ey Türk Gençliği” ndeki enfes kelimelerle o rehber sözleri hatırlatıyorlar.

  Biz eğitimcilere düşen ise bu hassasiyeti devam ettirmek. Öğrencilerimize, Cumhuriyet’in çocukları olduklarını her fırsatta yineleyerek milli şuuru yüksek bir nesil yetiştirmektir.

  Cumhuriyet coşkusunun en güzel yanların biri de dokunduğu her yeri bayram yerine çevirmesidir. Başta sınıfımız ve okulumuz olmak üzere bu özel gün için parıl parıldayacak bir süsleme ile büyük bir kutlama cümbüşüne öncülük yapar. Sonrasında da evimize, iş yerlerimize, sokaklarımıza astığımız bayraklar sevincimizi daha da katlar. Bir kere daha bir oluruz, kenetleniriz. Hiçbir güç ve etki altında kalmadan tamamen özgürce kendi kendimizi yönetme sevincimizi paylaşırız birbirimizle. Ve bu sevinç paylaştıkça, paylaşıldıkça daha da mutlu oluruz.

  Atatürk’ün söylediği güzel bir sözü hatırlatmak isterim:  “Bütün ümidim gençliktedir.” Bu öylesine önemli bir sözdür ki, cumhuriyetimizin gençlerin omuzunda yükseleceğine dair bu tespit adeta ülkemizin kaderini belirleyen bir anahtar hükmündedir. Gençliğin zekası, dinamikliği çağdaş uygarlık seviyesini ulaşmamızda öncülük edecek, Atatürk’ün fikirlerini hep diri tutacaktır.

 
YouTube Kanalımıza Abone Olmayı Unutmayın: 
ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN.  

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ