Site Rengi

ÇALIŞKAN OKUL

4.SINIF SOSYAL BİLGİLER 2. DÖNEM 2. YAZILI

4.SINIF SOSYAL BİLGİLER 2. DÖNEM 2. YAZILI
 

4. SINIF SOSYAL BİLGİLER YAZILISINI İNDİRMEK İÇİN  BURAYI TIKLA

 
4. SINIF 2. DÖNEM 2. YAZILI SINAVI

1. Takvime göre Türk devletlerinin hangi bayramı kutlama zamanı gelmiştir?
A) Ramazan Bayramı
B) Kurban Bayramı
C) Zafer Bayramı
D) Nevruz Bayramı

2. Hangi ülke Türkiye’nin komşularından değildir?
A) Bulgaristan
B) Yunanistan
C) Suriye
D) Almanya

3.
I. Dil
II. Din
III. Kıyafet
IV. Beslenme
Yukarıdakilerden hangileri bir ülke kültürünün parçalarındandır?
A) I ve II B) I, II ve III C) I ve III D) Hepsi
4. Aşağıdaki ülke bayraklarından hangisi Türk kökenli bir devlete ait değildir? 

 

5. Türkiye’nin ….. tarafı denizlerle çevrilidir.
Uğur öğretmenin tahtaya yazmış olduğu cümlede noktalı yere hangi kelime gelmelidir?
A)1
B) 2
C) 3
D) 4

6.
– Başkenti Tokyo
– Geleneksel yemeği suşi.
– Asya kıtasında bulunuyor.
Yukarıda bilgileri verilen ülke hangisidir?
A)Güney Kore
B) Rusya
C) Çin
D) Japonya

7. Cumhuriyet ne zaman ilan edilmiştir?
A) 23 Nisan 1920
B) 23 Nisan 1923
C) 29 Ekim 1923
D) 29 Ekim 1920

8. Aşağıdakilerden hangisi milli bayram değildir?
A) Ramazan Bayramı
B) Çocuk Bayramı
C) Zafer Bayramı
D) Cumhuriyet Bayramı

9. Sosyalleşme insanlarda aşağıdakilerden hangi özelliği geliştirmez?
A) Dayanışma
B) Yardımlaşma
C) Planlama
D) Ön yargılı olma

10.
Kişinin kendi davranışlarını veya kendi yetki alanına giren herhangi bir olayın sonuçlarını üstlenmesi, sorum, mesuliyet.
Yukarıda tanımı verilen kelime hangisidir?
A)Sorumluluk
B) Dayanışma
C) İsraf
D) Tutumluluk.



SORULARIN TAMAMI YUKARIDAKİ  İNDİRME DOSYASINDA: 

YAZILININ ÇÖZÜM VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ
 
 

 

ÇÖZÜMLER:

 
1.  Doğru cevap D seçeneği yani NEVRUZ BAYRAMI olacaktır.
2.  Doğru cevap D seçeneği yani ALMANYA olacaktır.
3.  Doğru cevap D seçeneği yani HEPSİ olacaktır.
4.  Doğru cevap D seçeneği olacaktır.
5.  Doğru cevap C seçeneği yani 3 olacaktır.
6.  Doğru cevap C seçeneği yani JAPONYA olacaktır.
7.  Doğru cevap C seçeneği yani 29 EKİM 1923 olacaktır.
8.  Doğru cevap A seçeneği yani RAMAZAN BAYRAMI olacaktır.
9.  Doğru cevap D seçeneği yani ÖN YARGILI OLMA olacaktır.
10.  Doğru cevap A seçeneği yani SORUMLULUK olacaktır.

 

Emeğimize saygı çerçevesinde 
eğitim çalışmalarımızın devamı için
Youtube Çalışkan Okul 
kanalımıza abone olarak destek olursanız seviniriz.
  Abone olmak için tıklayın:  youtube.com/cÇalışkanOkul
 
 
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ