Site Rengi

ÇALIŞKAN OKUL

3. SINIF İNGİLİZCE DENEME SINAVI

3. SINIF İNGİLİZCE DENEME SINAVI
 

C şıkkında ise bir kitap resmi görüyoruz.
Seçenekleri incelediğimizde araba = car eşleştirmesi doğrudur.B şıkkında lion = aslan eşleştirmesi doğrudur. C seçeneğinde ise pencil, kalem demektir. Kitapsa book diye yazılır. Dolayısıyla kitap = pencil eşleştirmesi yanlıştır. Doğru cevap C seçeneğidir.

Playroom : Çocuk odası demektir. Seçeneklerden hangisinin oyun odasında olmayan bir eşya olduğunu bulamaya çalışacağız. Bu bilgiye göre seçenekleri inceleyelim.
A seçeneği : Frdige: Buzdolabı demektir. Mutfakta bulunur. Oyun odasında bulunmaz.
B seçeneği: Doll: Oyuncak bebek demektir ve oyun odasında bulunur.
C seçeneği: Blocks : Bloklar demektir ve oyun odasında bulunur.
Bize oyun odasında olmayan eşyayı soruyordu sorumuz. Dolayısıyla doğru cevabımız A) Fridge yani buzdolabı olacaktır. Çünkü buzdolabı oyun odasında değil mutfakta bulunur.


Armchair: Koltuk, tv ve bookcase:Kitaplık evin oturma odasında bulunur. Şıkları incelediğimizde a şıkkı kitchen : mutfak demektir. B şıkkı livingroom : oturma odası demektir ve c şıkkı playroom : oyun odası demektir. Bizim aradığımız cevap oturma odası yani livingroom dur. Doğru cevap b seçeneğidir.
Görselde bir mutfak resmi görüyoruz. İngilizce’de mutfak, kitchen diye yazılmaktaydı. Dolayısıyla doğru cevabımız A ) Kitchen seçeneğidir.


Yukarıdaki resimde bir cafe : kafe görüyoruz. Seçenekleri incelediğimizde A) tea: çay seçeneğinin kafe ile ilişkili olduğunu görüyoruz. books yani kitaplar library olan kütüphane ile, lion yani aslan da zoo olan hayvanat bahçesi ile ilişkilidir. Doğru cevap A seçeneğidir.

Soru bize ” Sevde bir çantaya sahip midir ” diye soruyor. Tabloyu incelediğimizde Sevde’nin bir çantası olduğunu görüyoruz. Doğru cevap: B) Yes, she has. olmalıdır. yani “evet, sahiptir.”

Soru bize ” Burak bir arabaya sahip midir ” diye soruyor. Tabloyu incelediğimizde Burak’ın bir arabaya değil gitara sahip olduğunu görüyoruz. Doğru cevap: C) No, he hasn’t. olmalıdır. Yani “Hayır, sahip değildir.”
Soru bize resimdeki erkek kişi nerededir diye soruyor. Resmi incelediğimizde erkek kişinin bir şehirde olduğunu görüyoruz. Village: Köy, City: Şehir, Town: Kasaba demektir. Dolayısıyla doğru cevap: B) He is in the city. olmalıdır. Yani “O bir şehirdedir.”


“Where is the chicken?” Tavuk nerede? demektir. Görsele baktığımızda tavuğun bir köyde olduğunu görüyoruz. Bu cevaba uygun seçenek de A şıkkı “It is in the village” cümlesidir.


Circle : Daire, rectangle: Dikdörtgen, square: Kare demektir. Bu bilgilere göre görseldeki şekil dikdörtgen olduğu için doğru cevap B ) rectangle seçeneğidir.


Circle : Daire, rectangle: Dikdörtgen, square: Kare demektir. Bu bilgilere göre görseldeki şekil daire olduğu için doğru cevap A ) circle seçeneğidir.

triangle: üçgen, suare: kare, circle : daire demek idi. Seçeneklere baktığımızda B şıkkında ki tv kare şekline benzemekte ve square ( kare) kelimesiyle doğru bir şekilde eşleştirilmiştir. Doğru cevap B şıkkıdır.

Görseldeki şekli üçgen midir? diye soruyor bize. Görsel üçgen şeklinde bir evin çatısı vardır. Doğru cevap A) Yes, it is. cümlesidir.

Train : Tren, Ship: Gemi, Plane : Uçak demektir. Bu bilgilere göre b seçeneği yanlıştır.

palen: uçak demek idi. The plane is………. cümlesi en uygun B) At the airport cümlesiyle tamamlanır. ( Airport: havaalanı demektir) The plane is at the airport. ( Uçak havaalanıda)

“What is this?” yani ” bu nedir? ” Görselde bir bisiklet görüyoruz. Bisiklet kelimesinin ingilizce karşılığı bicycle dır. Bu bilgi doğrultusunda doğru cevabımız A) It is a bicycle cümlesidir.

Hava nasıl? diye bir soru var. Görsel de kar yağmış ve kış mevsimi yaşanıyor. Doğru cevap C) it is snowy olmalıdır. rainy : yağmurlu, sunny: güneşli demektir.

Görseldeki hava durumu simgesi rainy: yağmurlu dur. Doğru cevap : C ) Rainy olmalıdır.


C seçeneği yanlıştır. Çünkü lion : aslan demektir. cevap c seçeneği olacaktır.


Görseldeki hayvan ayıdır. İngilizce’de ayı bear demektir. Doğru cevap B) Bear olmalıdır.

 3. Sınıf İngilizce Deneme Sınavı Testinin Çözümü:

 
YOUTUBE / ÇALIŞKAN OKUL 
kanalımıza abone olmayı unutmayın!.. 
Abone olmak için tıklayın:  youtube.com/c/ÇalışkanOkul
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ