Site Rengi

ÇALIŞKAN OKUL

27- 28 – 29 TEMMUZ TRT EBA TV DERS PROGRAMINI İNDİR

27- 28 – 29 TEMMUZ TRT EBA TV DERS PROGRAMINI İNDİR

📺 27 – 28 – 29  –  EBA TV YAZ DERS PROGRAMINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN.

EBA TV YAZ PROGRAMLARI BAŞLADI!

Aşağıdaki linklerden izleyebilirsiniz.

İyi dersler ve başarılar dileriz.   

📺 TRT EBA TV İLKOKUL : 

https://www.trtizle.com/canli/tv/trt-eba-tv-ilkokul

📺 TRT EBA TV ORTAOKUL : 

https://www.trtizle.com/canli/tv/trt-eba-tv-ortaokul

📺 TRT EBA TV LİSE : 

https://www.trtizle.com/canli/tv/trt-eba-tv-lise

 

YouTube Kanalımıza Abone Olmayı Unutmayın: 
ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN.  

Merhabalar, 

Çok zor bir süreçten geçiyoruz. Eğitim ise zamanı ve yeri olmayan yaşam boyu süren bir eylem.  Bu zorlu zaman dilimlerinde birikimlerimizi elimizden geldiğince paylaşmaya gayret edeceğiz.

Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki, video materyalleri ile edineceğimiz bilgiler direkt kendi öğretmenimizden alacağımız bilgiler kadar kaliteli olmayacaktır.Bu durumu etkileyen bir çok faktör bulunmaktadır. Bunların belki de en önemlisi bireysel farklılıklar ve hazırbulunuşluk ile ilgili olarak öğretmenin öğrencisini tanımasıdır. Nitekim her eğitimci karşısındaki kişinin ilgi ve yeteneklerini tespit ederek ders anlatım tekniği geliştirir. Duruma göre bir çok yöntemi bir araya getirerek sınıfın algısına göre eğitim – öğretim gerçekleştirir.  Bu da mevcut eğitim programından en üst seviyede verim alınmasını sağlar ki hedef kazanım ve davranışlar bu şekilde öğrenciye yerleşmiş olur. 

Günümüze dönecek olursak yaşanılan olağanüstü durumdan dolayı çocuklarımız okullarından uzak kalmak mecburiyetindedirler.  Bu zorunlu ayrılıkta ise öğrencilerimiz mevcut eğitim imkanlarını en iyi şekilde değerlendirmelidir. EBA bu anlamda muhteşem bir girişimdir. İnternet imkanının olmasına gerek duymadan EBA TV kanallarını televizyon izleyebilmek çok büyük bir imkan.  Öncelikle bu konuda çok iyi bir disiplin sağlanmalıdır. Derslerin saatlerine riayet edilerek kaliteli bir eğitim yaşantısı oluşturulmalıdır. Örnek olarak ders tekrarlarını gerçekten konuyu pekiştirmek için değerlendirmeli ve ilk ders asla kaçırılmamalıdır. Nitekim sabah saatlerinde yayınlanan ilk derslerden alınan verim öğleden sonraki tekrar yayınlarına göre daha olumlu bir havada geçecek ve kazanımlar öğrencilerimize daha iyi yerleşecektir.

Dersler 20 dakikalık bölümlerden oluşmaktadır. Pedagojik olarak bu durum son derece yerinde bir uygulamadır. Bu güzelliğin yayında maalesef olumsuz bir durum gözlemledik. O da bir çok veliden de duyduğumuz  öğrenciler üzerinde gözlemlediğimiz üzere derslerin oldukça hızlı bir şekilde işlenmesi.  Uzaktan eğitim uygulamasının ilk haftalarında yaşanan bazı problemler olması son derece doğaldır. Önemli olan bu sorunları görmezlikten gelmeyerek gerekli güncellemeleri önümüzdeki derslerde yapmaktır.

Bu anlamda bir çok veli alternatif eğitim imkanlarını değerlendirmek isteyecektir. Çalışkan Okul’ da bu zaman dilimde öğretmen, öğrenci ve velilerimizin imdadına yetişerek özgün içerikleriyle bir nebze olsun yükünüzü hafifletmeye hatta yükünüzü kaldırmaya ortak olacaktır. 

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Kalem dedi ki:

    Hocam eba tv ye biz ilkgün giremedik sizin anlatımınızdaki detaylardan ögrendik teşekkür ediyor kızım

    1. Çalışkan Okul dedi ki:

      Biz de teşekkür ediyoruz. Yararlı olabilmemize sevindik. Eba Tv ile uyumlu çalışmalarımızı takip etmeyi unutmayın.

BİR YORUM YAZ