Site Rengi

ÇALIŞKAN OKUL

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN!

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN!

8 Mart Dünya Kadınlar günü çocuklarımız ve toplumumuz açısında dolu dolu değerlendirilmesi gerekilen günlerin başında gelmektedir. Özellikle yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın ve gençlerimizin kadına değer verilen bir toplumda büyümesi güzel ülkemizin ruhunun güzelleşmesine çok güzel hizmet etmektedir.

Bu özel günlerde es geçilmemesi gereken bir konu var ki o da bu anlamlı etkinlikleri sadece bir güne sığdırmamak. Çok iyi biliyoruz kadın toplumumuzu ayakta tutan geleceğimize değer katan önemli bir ferttir.  Hatta derler ki “Yuvayı dişi kuş yapar.” Bunun basit olduğu kadar ne kadar da derin anlamlı bir söz olduğunu insanlar yaşayarak daha iyi kavrıyorlar. Zira karşılaştığımız nice sorunlar kadınların feraseti sayesinde aşılmıştır. Onların dokundukları işler güzelleşmiştir.

Çocuklarımızı eşit şartlarda yetiştirmeliyiz. Elbette. Ama bence kız çocuklarımıza pozitif ayrımcılık yapmamız gerekiyor. Zira onlar sihirli dokunuşlar yaparak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracak geleceğimizin kadınlarıdır. Zaten biliyor ve görüyoruz ki yaratılış itibariyle de erkekler, güç, kuvvet açından kadınlara göre daha farklıdırlar. Toplumsal hayatta bunun pozitif ayrımcılığının yapıldığını büyük oranda görmekteyiz. Şimdi bu hassasiyetimizi kız çocuklarımıza kadar indirmeliyiz. Her bir kadının bir aileyi oluşturacağının farkında olarak onları bilinçli ve donanımlı bireyler olarak yetiştirmeliyiz.  

Biliyoruz ki onları aynı zaman çocuk doğurarak hayatın yükünü ikiye katlayacaklar. Bu süreçte onların çektikleri sıkıntılara top yekün ortak olmamız gerekir. Her ne kadar sıradan bir birey gibi görünse de o bebek belki de toplumunuzun hayatına dokunacak.

Hatta devlet olarak da çocuklu annelerin çalışma koşulları daha da iyileştirilmelidir. Özellikler doğumdan sonraki süreçte 2 yıl boyunca anne, bebeğinden ayrı düşürülmemelidir. İlerleyen bilim dünyamızda güncellenen pedagojik gelişmelerden en iyi şekilde yararlanılarak geleceğimiz sağlam temeller üzerine kurulmalıdır. Bu konuda büyük eksiklikler olduğunu günümüzde gözlemlemekteyiz. Dileriz ki birçok soruna çözümler ve projeler üreten akil insanlarımızın bu konuda da gerçekçi ve uygulanabilir fikirler sunarlar.

Biz de bu anlamalı güne çok özel bir video hazırladık. Ülkemizin temellerini atan, bilim edebiyat ve sanat vb. bir çok alanda dünyayı yakalayarak günümüze ulaştıran cumhuriyetimizin ilk kadınlarını sunduğumuz  bir çalışma gerçekleştirdik.

8 Mart Dünya Kadınlar günü kutlu olsun!

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ