Site Rengi

ÇALIŞKAN OKUL

TUTUM, YATIRIM VE TÜRK MALLARI HAFTASI ŞİİRLERİ / SÖZLERİ ( YERLİ MALI HAFTASI)

Caliskan Okul

 

🍏YERLİ MALI HAFTASI ŞİİRLERİNİ İNDİRMEK İÇİN BURAYI TIKLAYIN.


 


🎈YERLİ MALI HAFTASI SÖZLERİNİ İNDİRMEK İÇİN BURAYI TIKLAYIN.

Merhabalar,

Önümüzdeki hafta itibariyle bambaşka bir haftanın coşkusuna girmeye başlayacağız. Asıl adı ” Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası” olan, ama; genelde “Yerli Malı Haftası” diye dillendirdiğimiz bu renkli haftayı 12 Aralık itibariyle kutlamaya başlayacağız. 18 Aralık’a kadar devam edecek bu etkinlikler haftası her okulda apayrı bir havada kutlanacak.

Sosyal medyada ufak bir araştırma yaptığımızda nice öğretmenlerimizin ve okullarımızın gerçekten çok özgün fikirler ortaya koyduklarını görüyoruz. Bu konuda yaptıkları beyin fırtınaları ve yıllardır klasik bir yeme içme etkinliği olarak gördüğümüz bu haftanın bu derece özelleştirilerek değer verilmesi beni çok sevindirdi. Şu bir gerçek ki  yıllardır monoton bir ruha büründürülmüştü yerli malı haftası. Aynı zamanda okuldaki soframıza getirdiğimiz yabancı menşei ürünlerle de ayrı bir ironi ve çelişki yaşıyorduk. Günümüz etkinliklerinde ise bir nebze olsun bu durumun aşıldığını görmekteyiz. Büyük ihtimal bunda İnternet kullanıma becerisinin gelişmesi, bilgiye ulaşmanın kolaylaşması da etkili olmuştur.

 

Anlaşılması ve anlatılması zor bir hafta aslında. O yüzden ilkokul düzeyinde öğrenci seviyesine inmek hiç te kolay olmayacaktır.  İster istemez tasarruf ve tutumluluğun ekonomik boyutu biraz soyut kalabiliyor öğrenciler zihninde, Yaşadıkları somut örnekler varsa ancak idrak edilebiliyor bu konun önemli onun için renkli ve ihtişamlı kutlamaların yanında, kazanımsal boyutta hedefe ulaşılıp ulaşılmadığı muhakkak kontrol ve takip edilmeli. Hafta geçmiş olsa da ülke ekonomisiyle direkt ilgili olan bu meselenin sürekli güncel tutulması gerekir.
 

Somut yaşantılar, tüm duyu organlara hitap edeceği için ilgili hedef davranışları kazandırmamıza oldukça yardımcı olabilir.

Hepsinden önce ilk adımımız öğrencide bu konuda merak uyandırıcı ortamı hazırlamak ve güdülemektir. Bu anlamda sizlere yardımcı olabilmek için Yerli Malı Haftası ile ilgili şiirleri ve özel tasarımlı güzel sözleri sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Sadece sözler ve sloganlar değil şiirlerimiz de rengarenk ve cıvıl cıvıl tasarımıyla panolarınızı şenlendirecek. Hatta bazı uygun gördüğünüz şiirler de öğrencilerimize ezberletebilir ve bu haftanın coşkusunu onlara daha da özümsetebiliriz.

Her güzel söz üzerinden de çeşitli tartışma ortamları oluşturarak beyin fırtınası etkinlikleri gerçekleştirebiliriz.

Ayrıca şiirlerimizi Türkçe dersinde de noktalama işaretlerine, vurgu ve tonlamaya göre okutarak okuma etkinlikleri gerçekleştirebiliriz.

Bir başka öneri de, 7 tane şiir ve 25 tane söz bulunan dosyalarımızda toplamda 32 içerik materyal bulunmaktadır. Eğer bu sayılarda sınıf mevcudunuz varsa, her öğrencinize bir materyal ile ilgili görev vererek sınıfınızda mini bir  yerli malı haftası kutlama töreni gerçekleştirebilirsiniz.

Bu mini tören de şarkılar eksik kaldı farkındayız.😊  Önümüzdeki yıllarda da bu alanda içerikler üreterek bu boşluğu doldurmak istiyoruz.

İlerleyen haftalarda daha özgün içeriklerle karşınıza çıkmak dileğiyle hoşça kalın.🖐🏻

YouTube Kanalımıza Abone Olmayı Unutmayın: 
ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN.  
 
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ