REKLAM ALANI
REKLAM ALANI

Site Rengi

ÇALIŞKAN OKUL

3. SINIF MATEMATİK – DENEME SINAVI

Caliskan Okul

1.  8’in 6 katı kaç eder?

A) 42
B) 48
C) 56

2.  7 – 14 – … – 28 – 35  

Yukarıdaki ritmik saymada noktalı yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

A) 20
B) 21
 
C) 22
 
3.  Aşağıdaki işlemlerin hangisini sonucu sıfır ( 0 ) eder?
A) 2+0=
B) 9-0=
 
C) 7x0=
 
4. Barış 35 kalemini 5 arkadaşına
paylaştıracaktır. 
Her arkadaşına kaçar bilye
vermelidir?
A) 6
B) 7
C) 8
 
5. Bir bölme işleminde BÖLÜNEN /BÖLÜM =   işlemi bize hangi sonucu verir?
A) Bölünen
B) Bölen
 
C) Kalan
 
6. Bir pizzanın 1 bölü 4’üne ne denir?

A) Tam
B) Yarım
 
 
C) Çeyrek
 
7. Resimdeki pastaya ait kesir hangisidir?
A) 6/4
B) 2/4
 
 
 
C) 4/6

8. Aşağıdaki şekillerden hangisinin çeyreği boyanmıştır?

 
 
 
 
 
9. Dijital saat 21:30 olduğunda analog saat hangisini gösterir?

 
 
 
 

 

10. Aşağıdaki saatlerden hangisi 07:50’dir?

 
 
 
 
 
11.  Takvimleri incelediğimizde bir yılda kaç hafta görürüz?
A) 7
B) 30
C) 54
 
12.  Dünya üzerinde bulunan ülkelerin zaman zaman diğer devletlerden farklı olabilen para birimleri vardır. Bizim ülkemiz Türkiye’nin de para birimi Türk Lirası’dır. 
 
Türk Lirasının sembolü hangisidir?
A) $  
B) ₺
 
 
C) €
 
13. Salih tanesi 1 TL olan ekmekten 3 tane,
tanesi 50 kuruş olan simitten ise 2 tane almıştır. 

Buna göre Salih fırıncıya kaç TL verecektir?
A) 4
B) 5
C) 6


14.  Selim, bayramda el öptükten sonra annesinden en küçük kağıt para ile babasından en büyük kağıt para almıştır. Buna göre Selim’in kaç TL’si olmuştur?
A) 105
B) 155
C) 205


15.  Bir kilogram kaç gramdır?
A) 10
B) 100
C) 1000

16.  Resimdeki geometrik cismin adı nedir
A) Küre
B) Küp
C) Silindir

17.  Yandaki şekilde boyalı alan kaç birimkaredir
A) 25
B) 26
C) 27


18.  Aşağıdakilerden hangisini santimetre ile ölçebiliriz
A) Okulun boyu
B) Bahçenin boyu
C) Kalemin boyu


19.  Aşağıdaki cisimlerden hangisi simetrik değildir?

 

20.  Standart sıvı ölçme birimi hangisidir
A) Metre
B) Kilogram
C) Litre

Testin Çözümlerini Aşağıdaki Videodan İzleyebilirsiniz:

 
ÇÖZÜMLER:
 
1.  Doğru cevap B seçeneği yani 48 olacaktır. 8’in 6 katı demek. 8 ile 6’nın çarpı ya da 8 tane 6 nın toplamı demektir.  Sonucu bulmak için şu iki yolu da yapabiliriz:  1. Yol:  8 x 6 = 48 ya da 2. Yol: 6+6+6+6+6+6 = 48    İki yoldan da 48 sonucuna ulaşırız.
 
2.  Sayılar arasında 7 artış olduğunu görüyoruz. Yani 7’şer ritmik sayma yapılmıştır. Buna göre noktalı yere 21 sayısı gelmelidir. Doğru cevap B seçeneği olacaktır.
 
3.  Doğru cevap C seçeneği yani 7X0 = 0  olacaktır.
A) 2+0= 2
B) 9-0= 9
C) 7x0= 0
 
4.  35/5 = 7 Doğru cevap B seçeneği yani 7 olacaktır.
 
5.  Doğru cevap B seçeneği yani “BÖLEN” olacaktır. 
 
6.  Bir pizzanın 1/4’üne çeyrek denir. Doğru cevap C seçeneği yani YARIM olacaktır.
 
7.  Resimdeki pastaya ait kesir  4/6’dır. Doğru cevap C seçeneği yani 4/6 olacaktır.
 
8.  Doğru cevap C seçeneğidir.
 
9.  Dijital saat 21:30 olduğunda analog saat C seçeneğini gösterir.Çünkü 21:30 – Öğleden sonra 09:30 demektir. Doğru cevap C seçeneğidir.
 
10.  Doğru cevap A seçeneğidir.


11.  Takvimleri incelediğimizde bir yılda 54 hafta olduğunu gözlemleriz. Doğru cevap C seçeneği yani 54 olacaktır.


12.  Seçenekleri incelersek:

A) $ = Dolar simgesi
B) ₺ = Türk Lirası simgesi

C) € = Avro ( Euro)
Doğru cevap B seçeneği yani ₺  olacaktır.


13.  Ekmeklere verilen para: 3×1=3 TL
      Simitlere verilen para: 2×50 kuruş = 100 kuruş yani 1 TL
      Salih fırıncıda toplamda 3+1=4 TL verecektir.
      Doğru cevap A seçeneği yani 4 olacaktır.


14.  Takvimleri incelediğimizde bir yılda 54 hafta olduğunu gözlemleriz. Doğru cevap C seçeneği yani 54 olacaktır.


15.  Bir kilogram 1000 gramdır. Doğru cevap C seçeneği yani 1000 olacaktır.


16.  Resimdeki geometrik cismin adı silindirdir. Doğru cevap C seçeneği yani silindir olacaktır.

 
17.  Doğru cevap C seçeneği yani 27 olacaktır.
 
18.  Doğru cevap C seçeneği yani kalemin boyu olacaktır. Okulun boyu ve bahçe metre ile ölçülür. 
 
19.  Doğru cevap B seçeneği yani ARABA olacaktır.

 
 









20.  Standart sıvı ölçme birimi litre dir. Doğru cevap C seçeneği yani LİTRE olacaktır.

 
YOUTUBE / ÇALIŞKAN OKUL 
kanalımıza abone olmayı unutmayın!.. 
Abone olmak için tıklayın:  youtube.com/c/ÇalışkanOkul
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Fatna dedi ki:

    Çok guzel

    1. Çalışkan Okul dedi ki:

      İlginize teşekkür ederiz. Beğendiğinize sevindik.

BİR YORUM YAZ