Site Rengi

ÇALIŞKAN OKUL

4.SINIF-KESİR PROBLEMLERİ (10 TANE)

4.SINIF-KESİR PROBLEMLERİ  (10 TANE)

Kesirlerde Toplama İşlemi Sorularını İndirmek İçin Tıklayın: 

 

10 TANE KESİR PROBLEMİNİ İNDİRMEK İÇİN RESMİ  YA DA BURAYI TIKLA

 

1. Murat bir kitabın birinci gün 2/8 ’ ini ikinci gün 5/8 ’ ini okumuştur.
Geriye kitabın kaçta kaçı kalmıştır?

2. Ekrem bir gününün 1/24 ’ ini otobüs yolculuğunda 8/24 ’ ini işte çalışarak geçiriyor,geriye kalan zamanda ise evde olmaktadır. Buna göre Ekrem
günün kaçta kaçını evde geçirmektedir?

3. Bünyamin bir işin önce 6/15 ’ ini sonra da 4/15 ’ ini yapmıştır. Buna göre Bünyamin’in geriye işinin kaçta kaçı kalmıştır?


4. Yunus Emre öğretmen maaşının 2/10 ’ unu kiraya 3/10 ’ unu kırtasiye alışverişine, 4/10 ’ unu da fatura ödemelerine vermiştir. Yunus Emre öğretmenin
geriye maaşının kaçta kaçı kalmıştır?

5.Yasin gideceğin yolun önce 6/21 ’ ini sonra da 13/21 ’ ini gitmiştir. Buna göre Yasin’in ne kadar yolu kalmıştır?

6.Yakup, doğumgünü pastasının 2/9 ’ unu kendisi yemiş, 4/9 ’ unu arkadaşlarına bir miktar da kardeşine vermiştir. Geriye pastanın 1/9 ’ u kaldığına göre Yakup’un kardeşi pastanın kaçta kaçını yemiştir?


7.Bir tiyatroda seyircilerin 7/18 ’ i erkek olduğuna göre tiyatroyu seyredenlerin
kaçta kaçı kadındır?

8. 14/9 kesrinin 8/9 fazlasının 12/9 eksiği hangi kesre eşit olur?

9. Bir kutlama töreninde balonların 5/13’ü mavi 6/13’ü yeşil kalan balonlar beyaz olduğuna göre, beyaz balonlar kaçta kaçtır?

10.Terzi Kerem bir top kumaşın önce 5/12’sini sonra da 3/12’sini sattığına
göre geriye kalan kumaş kaçta kaçtır?

 

Tüm problemlerin çözümlerini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz:

 
 

ÇALIŞKAN ÖĞRETMENİN NOTU:

Problem çözme etkinlikleri zaman zaman yorucu olabilen ve çözümü uzun sürebilen etkinliklerdendir. Her ne kadar ilk etapta belirli bir program dahilinde belli bir süre içinde işlenmesi gereken bir konunun başlığı gibi görünse de  aslının öğrencinin problem çözmeyi öğrenmesi ve problemin ne olduğunu anlaması açısında sınırlandırılmaması gereken etkinliklerdir. Sınıfımızda bireysel farklıları en aza indirdiğimiz takdirde daha çok ve daha çeşitli problem çözme şansımız olabilir. Bu da sınıfımızın zihinsel gelişimine olumlu olarak yansıyacaktır. 
 
Problem çözme sürecinin öğrencinin anlama, kavrama, değerlendirebilme ve çok yönlü düşünerek birden fazla çözüm yöntemleri geliştirebilme yeteneği ve algısıyla direkt doğru orantılıdır.
Okuduğunu anlamak ilk adım olduğundan en önemli basamaktır. Maalesef günümüzdeki öğrencilerin en büyük sorunlarından biri bu. Okuduğu anlama basamağını aşamadığı için problemin bir üst basamaklarına çıkamıyor ve sonuca ulaşmakta yetersiz kalıyor.
 
Kesirler konusundaki problemler en çok zorlanılan problem çeşitlerinin başında geliyor. Şu da bir gerçek ilerleyen ders yıllarında kesirleri neredeyse tüm derslerdeki problemlerin içerisinde yer alabiliyor. Bu durum,  4. sınıf seviyesindeki problem çözme öğretiminin önemi daha da arttırıyor. Öğrencilerin mutlaka bu kazanımları 4. sınıfta eksiksiz alması gerek ki ileriki yıllarda gerekli pratiği kazanmak için zaman kaybetmesinler.
  
YOUTUBE / ÇALIŞKAN OKUL 
kanalımıza abone olmayı unutmayın!.. 
Abone olmak için tıklayın:  youtube.com/c/ÇalışkanOkul
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Huri dedi ki:

    4.sınıf oğlum kesirler problemleri çok yararlı oldu
    Çok teşekkür ederim emeği geçen herkese

    1. Çalışkan Okul dedi ki:

      Yararlı olmamıza sevindik. Teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.

BİR YORUM YAZ